Edit 23.11.2015 Korjasin ohjeen jauhomäärää. Olen pari kertaa käyttänyt liian vähän jauhoja, ehkäpä nyt päästään vähän tasalaatuisempaan tulokseen.
Piparkakut
200 g maidotonta margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
1 dl kaurakermaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua pomeranssia
1/2 tl inkivääriä
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, kerma ja mausteet, sekoita, kunnes sokeri sulaa. Kaada seos taikinakulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää taikinaan, sekoita hyvin. Anna taikina kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä, ota muotilla pipareita ja kypsennä leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti