Anoppi on ollut taas ajanhermolla tai jopa aikaansa edellä ja tehnyt
siemennäkkäriä jo iät ja ajat. Miniä on taas melkoisesti
perässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Näkkäriohjeita on
pyörinyt blogeissa ja lehdissä aika paljon, mutta lupaan että myös tämä
on kokeilemisen arvoinen. Ohjeen tarkkaa alkuperää en tiedä, mutta
veikkaan jotain ruotsalaista naistenlehteä.
Harrastan nykyään aika vähän keittiössäyksinnärppimistä, mutta pellillinen tätä näkkäriä tuli selvitettyä melkeinpä omin päin. Olisi kyllä pitänyt käydä ostamassa pala jotain hyvää juustoa kyytipojaksi, mutta en ehtinyt joten ihan voin kanssa meni, seisaallaan keittiössä.
Siemennäkkäri
2 dl maissijauhoa (ei maissitärkkelystä)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl sesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öjy ja lopuksi kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele leivinpaperin päälle uunin pellille. Jaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi. Paista 150 asteessa noin tunti.
Suolan ystävät ripsauttavat levylle ennen paistamista vielä ripauksen jotain hyvää sormisuolaa.
Samainen ohje on minullakin töistä perittynä, joten ainakin Malmössä on tuttu näkkäri.
VastaaPoistaJep, tän tyyppisiä ohjeita on pyörinyt ruotsalaisissa lehdissä useita. Tää maissijauhoversio on aika kiva, jotenkin mehevä ja täyteläinen mutta kuitenkin rapsakka.
Poista