Juhannus meni tällä kertaa anoppilan
mökillä eteläisessä Ruotsissa. Ei siis valittamista. Ruotsalaiset kyllä
osaavat juhannuksen(kin). Paitsi jos kaipaa kunnon juhannussaunaa vihtoineen päivineen. Maisemat olivat todella kauniit ja sääkin kirkastui muutaman ukkoskuuron jälkeen. Minä en sekaantunut juhannuksen ruokatalkoisiin oikein mitenkään, joten nämä mansikat herkuteltiin jo hyvissä ajoin ennen juhannusta.
Ohje on taas aika summittainen, koska hämmentelin kattilassa mitä nyt käsiini satuin saamaan.
1-2 l mansikoita
3/4 dl vettä
1/4 dl sitruuna- tai limemehua
(sitruunan tai limen kuorta)
1 dl sokeria
loraus jotain sitruunaista likööriä (triple sec, limoncello, grand marnier...)
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
sokeria ja vaniljasokeria
Perkaa
ja paloittele mansikat. Keitä sokeria, vettä ja sitruunamehua kunnes
seoksesta tulee hivenen paksua, siirappisen oloista. Lisää halutessasi
loraus jotain sitruksista likööriä ja sitruunan tai limen kuorta.
Kiehauta vielä, jos haluat, että alkoholi haihtuu. Kaada liemi
mansikoille. Anna maustua kylmässä muutama tunti. Ota huoneenlämpöön
puolisen tuntia ennen tarjoilua. Mansikat eivät ole parhaimmillaan
jääkaappikylmänä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone, mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa mansikoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti