Meneillään on Suomen ensimmäinen villiyrttiviikko. Mahtava syy käydä tekemässä selvää muutamasta nokkospuskasta. Toinen mahtava syy nokkosista kokkaamiseen on niiden herkullisuus, kolmas on terveellisyys ja neljäs vaikka edullisuus.
Nokkosletut on helposti lähestyttävä ja takuulla myös lapsille maistuva nokkosruoka. Nokkoscarbonara vaatii ehkä hitusen enemmän huumorintajua, mutta onneksi vain ulkonäön osalta. Suosittelen lämpimästi. Joudun tuota pikaa täydentämään nokkosvarastojani, onneksi sitä näyttää piisaavan.
Nokkoscarbonara
(noin neljälle)
300 g pastaa
1 pkt pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pari rkl ryöpättyä nokkosta hienonnettuna
4 kananmunaa tai 4 keltuaista + 1 dl kermaa
1 dl parmesania raastettuna
mustapippuria
tarvittaessa ripaus suolaa
Suikaloi pekoni ja silppua sipulit. Ruskista pekonit pannulla, lisää sipulit ja nokkoset. Keitä
pasta. Sekoita kulhossa kananmuna, mahdollinen kerma, juustoraaste ja
mausteet. Yhdistä pasta ja pekoni-sipuliseos. Sekoita
kananmuna-kermaseos kuuman pastan joukkoon. Tarjoa heti.
Katso nokkosenkäsittelyohjeet tarvittaessa täältä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti