Tein sitä taas. Eli rullailin. Kesärullia, koska on kesä. Rullat taitavat olla nykyisin yksi ehdottomista lempiruuistani. Mielettömän hyvää. Pienelle porukalle rullat syntyvät nopeasti ja helposti, isommalle joukolle rullat kannattaa tehdä kaverin kanssa ja esille kannattaa ottaa erilaisia täytteitä.
Nyt täytimme rullat tiikeriravuilla, vermisellillä, kurkulla ja joukolla yrttejä. Kastikkeista ehdoton suosikkini on maapähkinävoista sekoitettu tahna. Lisäksi kokelin nyt myös Teresa Välimäen kastikeohjetta, jonka bongasin siitä uudemmasta Safkaa-kirjasta.
Kesärullat
riisipaperia
riisinuudeleita (vermiselliä, niitä ohuen ohuita)
porkkanaa
kurkkua
avokadoa
kevätsipulia
tiikerirapuja, katkarapuja, nyhtöpossua, lohta tms.
vahvanmakuista salaattia (esim. paksoi, romaine, sydänsalaatti)
korianteria, minttua, thaibasilikaa tai muita sopivia yrttejä
Kastikkeeksi: soijakastiketta, sweet chili -kastiketta tai maapähkinävoikastiketta (ohje alla)
Leikkaa salaatit ja muut kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Mausta
halutessasi katkarapuja, tiikerirapuja tai lohta esim. chilillä, limellä, valkosipulilla ja
korianterilla. Valmista nuudelit pitämällä niitä kuumassa vedessä
kolmisen minuuttia. Laita isoon kulhoon (tai kahteen) lämmintä vettä ja
upota riisipaperi veteen. Nosta pehmennyt paperi vedestä isolle
lautaselle. Oikean pehmeyden oppii nopeasti, viimeistään kolmannen
rullan kohdalla. Aseta täytteet paperin alaosaan, ei kuitenkaan ihan
reunalle (Eevan blogissa
on hyviä kuvia). Käännä alareuna täytteiden päälle. Käännä sitten
reunat sisäänpäin ja rullaa napakaksi rullaksi. Dippailua helpottaa,
että paketti on suhteellisen tiukka. Koristele esim. korianterilla.
Herkuttele dippaamalla erilaisiin kastikkeisiin.
Maapähkinävoikastike
4 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
2 rkl hoi sin -kastiketta
n. 2 rkl sokeria (riippuen hoi sin -kastikkeen makeudesta)
1 dl vettä
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.
Teresa Välimäen raikas vaalea kastike
1 sitruunan mehu
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta
2 tl hunajaa
2 tl wasabia
Sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti