Aika moni työkaveri, kaveri ja lukija taisi viettää vuodenvaihteen vapaapäiviä jossain lämpimässä. Minä fiilistelin kaukomaiden tunnelmia keittiössäni ja kokkasin Pad Thaita, Thaimaan kansallisruokaa. Piha ei muuttunut biitsiksi eikä bussi tuk-tukiksi, mutta muuten olin herkullisesta ruuasta innoissani.
Ohje on peräisin Maku-lehdestä, mutta autenttisuudesta en mene valalle. Lopputulos oli kuitenkin oikein herkullinen ja raaka-aineet saatavilla melkein mistä kaupasta vaan.
Phad Thai
Kastike:
n. 1/2 -1 dl kalakastiketta
1 dl kookospalmusokeria (tai fariinisokeria)
1/2 dl tamarinditahnaa
1 tl kuivattua chiliä
Lisäksi:
200 g riisinuudeleita
3 rkl öljyä paistamiseen
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
2 munaa
2 rkl tofua (pieninä paloina)
2 dl mungpavun ituja
1/2 dl suolapähkinöitä
1/2 dl ruohosipulia tai kevätsipulia hienonnettuna
Päälle:
korianteria
Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Ole varovainen kalakastikkeen määrän kanssa: jos olet mietojen makujen
ystävä, käytä kalakastiketta 1/2 dl. Nosta nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna tekeytyä noin 2 minuuttia. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää broilerit ja kuoritut, hienonnetut sipuli ja
valkosipulinkynnet. Paista sekoitellen, kunnes broilerit ovat kypsiä.
Siirrä syrjään ja pyyhi pannu puhtaaksi.
Valuta ja huuhtele nuudelit. Kuumenna
2 rkl öljyä pannulla ja paista nuudeleita hetki. Lisää kastike ja
pyöräytä sekaisin, kunnes kastike on lähes imeytynyt nuudeleihin. Siirrä
nuudelit pannun reunoille. Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne
rikki. Lisää paloiteltu tofu. Kumoa seos pannun keskelle. Anna munan
hetki hyytyä ennen kuin sekoitat sen nuudelin joukkoon. Jatka
paistamista hetki. Lisää joukkoon broileri-sipuliseos, idut, hienonnetut pähkinät ja ruohosipuli. Anna Pad Thain kuumentua kauttaaltaan. Ripottele Pad Thain päälle juuri ennen tarjoamista ruohosipulia tai kevätsipulia sekä halutessasi korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti