Kesäsää suosii tällä hetkellä keittiöpuuhia. Ei ahdista yhtään pitää vaikka uunia vähän päällä. Uunin lämmössä voi sitten kypsytellä erilaisia herkkuja. Opettelin pari vuotta sitten tekemään itse mysliä ja sittemmin en ole kaupan myslihyllyllä juuri vieraillut. Mysliä voi varioida melkoisesti vaihtelemalla hiutaleita, siemeniä, pähkinöitä ja hedelmiä. Tein nyt vähän kesäisemmän version lisäämällä paahdetun myslin joukkoon kuivattuja mansikoita ja mustikoita.
Nätisti pakattu mysli on myös kiva mökkituliainen.
Kesämysli
10 dl kaurahiutaleita
5 dl ruishiutaleita
3 dl auringonkukansiemeniä
3 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mantelia karkeasti rouhittuna
1,5 dl vettä
1,5 dl kookosöljyä
1 dl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl vaniljasokeria
(kuivattuja hedelmiä, esim. mustikoita ja paloiteltuja mansikoita)
Sekoita kaurahiutaleet, ruishiutaleet, siemenet ja mantelirouhe isossa kulhossa. Lämmitä vettä hieman
ja sekoita siihen kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa
hieman lisää, jotta kookosöljy sulaa. Lisää hunaja, suola ja
vaniljasokeri. Kaada neste hiutaleseoksen joukkoon. Kääntele seos
huolella sekaisin.
Kaada seos uuninpannulle leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteisen uunin
keskitasolla yhteensä noin 35-40 minuuttia välillä käännellen. Seosta
kannattaa käännellä aika usein, jotta se kuivuu ja paahtuu
kauttaaltaan. Lisää paahtuneen myslin joukkoon mansikat ja mustikat. Pakkaa valmis mysli ilmatiiviiseen purkkiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti