Lettujen kaveriksi keräsimme vuoroin metsämansikoita ja mustikoita, vuoroin kantarelleja.
Note to self: Pikkuämpäri mukaan. Aina.
Teen lettutaikinan Rapion Myllyn lettujauhoista, mutta jauhosekoituksen voi toki tehdä itsekin. Ja myös ihan pelkät vehnäjauhot käyvät tietysti hienosti.
Muurinpohjaletut
1 litra täysmaitoa
5 dl lettujauhoja (tai esim. 4 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ohrajauhoja)
4 kananmunaa
1 tl suolaa
loraus öljyä tai sulatettua voita
Sekoita maito, jauhot ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi. Lisää suola ja öljy. Anna taikinan turvota muutamia tunteja tai pidempäänkin. Jos paistat lettuja samantien, lisää vähän jauhoja.
Kuumenna pannu ja lisää pannulle voita. Kaada pannulle kauhallinen taikinaa ulkoreunalta alkaen. Levitä taikina lastalla ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Käännä täysin hyytynyt lettu isolla lastalla paista hetki myös toiselta puolelta.
Tarjoa vaikka kantarellimuhennoksen tai hillon ja mansikoiden tai voisulan ja hienon sokerin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti