Mutakakku on eräänlainen turvakakku. Vähän kuin se vaatekaapin turvamekko, tiedättehän. Onnistuu aina, on helppo ja kiva ja mukava, ja sopii tosi monenlaiseen tilaisuuteen. Ja on ehkä vähän mielikuvitukseton.
Kesällä mutakakun kaveriksi sopii tuoreet mansikat, talvella vaikka lakritsimarinoidut marjat tai kermavaahto. Halloweenin kunniaksi pinnalle voi piirtää hämähäkin verkon ja mustasta marsipaanista syntyy tosi vikkelästi tuollainen pörröinen velikulta kömpimään kakun päälle. Karvat on tehty ihan vaan saksilla. Vau-efektiä tulee lisää, jos hämiksen tekee etukäteen. Jalat voi nimittäin kuivattaa vähän koukkuun.
Ohje on se jota aina käytän, eli Maku-lehden verkkosivuilta. Vinkatkaa, jos tiedätte paremman!
Mutakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele (ja tarvittaessa
korppujauhota) irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista
pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan. Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä mutakakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 17–25 minuuttia. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, onko
suosikkisi rakenteeltaan valuva vai kostean pehmeä mutakakku. Myös
uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis
seurata tarkasti, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.
Anna mutakakun jäähtyä hetki
vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta
halutessasi mutakakku hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne
kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on
valuvaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti