Olen aika ihastunut. Ja olen ollut sitä jo jonkun aikaa. Ihastukseni on vähän epäkuvauksellinen, mutta älkää antako vaatimattoman ulkomuodon hämätä.
Meillä syödään hummusta tällä hetkellä melkeinpä joka viikko. Se on ilmaantunut jauhelihapihvien, lohen ja ihan vaan salaatinkin kaveriksi. Olen myös aika varma, että ruåtsalainen hummuskokki lusikoi hummusta sellaisenaan.
Kirjoitan hummuksesta nyt, koska se sopii kaikkiin kevään juhliin: hummus on hyvää vappupiknikillä ja sopii vähintään yhtä hyvin vaikkapa ylioppilaan juhlapöytään. Ja mikä parasta, hummus käy monelle enemmän tai vähemmän rajallista ruokavaliota noudattavalle.
Ohje on peräisin Icalta, tosin sitä on vähän tuunattu.
Hummus
1 prk kikherneitä (400 g)
2-3 isoa valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tahini (ehkä vähän kukkurainen, kuulemma)
4 rkl oliiviöljyä
(suolaa, vettä, valkosipulia)
ripaus öljyä
Soseuta valutetut kikherneet, pilkottu valkosipuli ja muut aineet tasaiseksi massaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, valkosipulia tai vaikka ripaus chiliä. Voit lisätä myös vähän kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi. Lorauta vähän öljyä myös hummuksen pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti