tiistai 17. toukokuuta 2016

Lähtökakku

Leivoin viime viikolla kollegoille - tai pitäisikö jo sanoa - entisille kollegoille lähtökakun. Halusin tehdä jotain keväistä, raikasta ja tyylikästä. Keväistä ehkä tuli, jossain määrin kai aika raikastakin mutta samalla kyllä melkoisen täyteläistä. Ja jos ei nyt kovin tyylikästä niin värikästä sitten senkin edestä. Mielessäni oli nätti kranssi kukista, marjoista ja mintusta, mutta sitä ei kyllä voi päätellä lopputuloksesta.



Ohje on se, jota olen jo pari kertaa testannut erilaisiin perhejuhliin. Nyt laitoin sokerin sulkeisiin, koska sen kanssa kannattaa olla varovainen. Nähtävästi mustikoiden makeudessa on melkoisia eroja, sillä viimeksi kakku ei minusta ollut tarpeeksi makeaa, nyt siitä meinasi tulla liian makeaa.

Mustikka-maitosuklaakakku

Pohja:
150 g dominokeksejä
 65 g voita

Mustikkakerros:
4 dl mustikkahilloketta (ohje alempana)
100 g maustamatonta jugurttia
100 g mascarponea
(0,5-1 dl sokeria)
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
3 dl kermaa

Maitosuklaakerros:
200 g maitosuklaata
1 dl kermaa
50 g jugurttia
3 liivatelehteä sulatettuna
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria


Pohja:
Sekoita hienonnetut keksit ja voisula hyvin keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi.

Mustikkakerros:
Sekoita hilloke, maustamaton jugurtti, tuorejuusto ja puolet sokerista tasaiseksi massaksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne vesitilkassa. Lisää liivatelehdet sekä kermavaahto mustikkaseokseen. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä mustikkakerros keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä muutamia tunteja.

Maitosuklaakerros:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Kiehauta 1 dl kermaa ja lisää kermaan suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää jugurtti suklaaseokseen. Sulata liivatelehdet vesitilkassa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Lisää liivatteet ja kermavaahto suklaaseokseen. Levitä suklaakerros jähmettyneen mustikkakerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele kakku kermavaahdolla (mausta halutessasi ripauksella kaakaojauhetta), syötävillä kukilla, mustikoilla, suklaalastuilla ja kaakaotomusokerilla.

Mustikkahilloke:
5 dl mustikoita
2 dl hillosokeria
1 sitruunan mehu

Pane kaikki aineet kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia kunnes mustikat ovat hajonneet. Aja sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti