Joulu-Rocky road
(mitat ovat suuntaa antavia, tämä ei ole ollenkaan pilkun tarkkaa hommaa)
400 g tummaa suklaata
100 g manteleita ja muita pähkinöitä
100 g rusinoita
100 g vaahtokarkkeja
100 g piparkakkuja
Sulata suklaa vesihauteessa. Pilko tarvittaessa vaahtokarkkeja pienemmäksi. Rouhi piparkakut karkeaksi rouheeksi, sekaan voi jäädä isojakin paloja. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä massa leivinpaperille ja anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa viipaleiksi.
Karpalomarmeladit
6 dl karpaloita (tai puolukoita)
1 rkl vettä
2,5 dl sokeria
1,5 rkl agar agar jauhetta (apteekista)
Keitä karpaloita vesitilkassa kunnes karpalot ovat pehmeitä. Siivilöi mehu ja painele marjat siivilän läpi niin, että saat sakeaa mehua. Mehua pitäisi olla n. 2,5 dl. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Ripottele agar agar -jauhe kiehuvaan nesteeseen ja anna kiehua parin minuutin ajan. Vuoraa noin 10 cm x 15 cm:n kokoinen neliskulmainen astia voi- tai leivinpaperilla. Kaada marmeladiliemi astiaan ja hyydytä viileässä. Leikkaa hyytynyt marmeladilevy paloiksi ja anna "kuivahtaa" huoneenlämmössä viikon verran. Pyörittele marmeladit hienokiteisessä sokerissa ennen tarjolle panoa.
Kaakaopallot
2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl taateleita
0,5 dl kaakaojauhetta
kookoshiutaleita
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai tehosekoittimessa. Muotoile palloiksi ja pyörittele kookoshiutaleissa. Säilytä kylmässä.
Rocky roadia herkuttelin n.10 v sitten ulkomailla lomaillessani Starbucks coffeen listoilta. Hauskaa, että se on nyt meillä pinnalla. Vie kielen....:-)
VastaaPoistaJaksamista erikoisdietin kanssa, olet tarmokas!