Jaaha. Blogiparka on taas ollut ihan heitteillä, mutta syöty on ja kokattu myös. Arkiruoka kiertää välillä aika pientä kehää ja välillä vielä pienempää. Sitten välillä keksin jotain uutta, innostun, kokkaan, leijun ja putoan maan pinnalle kun pienet makutuomarit torppaavat viritykseni.
Isompi pienistä makutuomareista tutki kaupassa munakoisoa (juu, olin
jossain mielenhäiriössä mennyt kauppaan lasten kanssa) ja halusi maistaa
sitä. Sitä on kyllä on ollut aiemminkin tarjolla, mutta ostimme silti
ja kokkasimme yhdessä. Pienempi makutuomari tuumi, että maistuu vähän
sieneltä ja isompi tuumi, että ei maistu ollenkaan. Aikuisille kyllä
maistui.
Ohje on Kotilieden verkkosivuilta.
Munakoisovuoka
2 munakoisoa
2 tl suolaa
öljyä
karitsan jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
800 g tomaattimurskaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl timjamia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
(pinnalle juustoraastetta)
Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Ripottele leikkuulaudalle suolaa
ja lado munakoisoviipaleet laudalle. Ripottele väliin suolaa ja lado
toinen kerros viipaleita, ja lisää pinnalle vielä hieman suolaa. Itketä
munakoisoja viitisen minuuttia, huuhdo ja kuivaa. Paista
munakoisoviipaleita öljyssä pannulla.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipulisilppu ja
jauheliha pannussa, mausta. Valuta tomaattimurskaa hetki tiheässä siivilässä. Lisää joukkoon valutettu tomaattimurska ja
vuohenjuusto.
Lado kerros munakoisoviipaleita öljyllä sipaistuun vuokaan. Kaada
vuokaan puolet jauhelihaseoksesta ja lado loput munakoisot päälle. Peitä
pinta jauhelihaseoksella. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä munakoisovuokaa 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti