Kakun pinnalle valitsin tyrnihillon, koska se on todella nopea ja helppo vaihtoehto. Ja taatusti maukas.
Tyrni-juustokakku
Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g voita tai margariinia
Täyte:
6 liivatetta
600 g tuorejuustoa
6 dl kuohukermaa
2,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vaaleaa mehua tai esim. sitruunalikööriä
Pinnalle:
3 dl tyrnihilloa (tai muuta sileää hilloa tai hyytelöä)
tai vaihtoehtoisesti 3 dl makeata hedelmäsosetta ja 2 liivatelehteä
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan (n. 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuuan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa huolellisesti sekaisin. Lämmitä mehu tai likööri kattilassa ja lisää joukkoon puristetut liivatteet. Siirrä kattila syrjään levyltä ja odota, kunnes liivatteet ovat kokonaan liuenneet mehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kääntele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
Lämmitä tyrnihilloa hieman mikroaaltouunissa niin, että siitä tulee pehmeää ja helposti levittyvää. Lusikoi hillo kakun päälle ja tasoita pinta. Anna hillon hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran. Koristele mielesi mukaan. Marsipaanikoristeet kannattaa lisätä kakun päälle vasta ihan viime tipassa, jotta marsipaani ei vety.
Kakun pinnalle voi hyvin tehdä myös perinteisen liivateseoksen. Anna liivatteiden liota runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna vesitilkka ja anna puristettujen liivatteiden liueta vesitilkkaan. Sekoita liivateseos marjasoseen joukkoon ja kaada varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä.
Kannattaa huolehtia, että marja- tai hedelmäsoseessa (tai mehussa) on riittävästi makua ja riittävästi sokeria. Minun viime viikonlopun mustikkakokeilussa maku oli turhan vaatimaton. Mustikkakiisselin sijaan olisi pitänyt käyttää mustikkahilloa tai reilusti mustikkaisempaa ja makeampaa kiisseliä.
Hyvä idea tuo muoteilla koristeiden tekeminen. En ole ihan maailman suurin kuorrutekakkujen ystävä, tällä konsteinhan voi tehdä "hahmokakkuja" ilman mahdotonta marsipaanin tms. käyttämistä. Ja ihan hirmuisen hieno muumi-muotti!
VastaaPoistaPikkuleipämuotit ovat kyllä käteviä ja monikäyttöisiä, ja varsinkin tää muotti oli kätevä kun se piirsi noi kasvot ja kaikki. Sitä saa lainata! Tai sitten voin "lainata" koko kakun;o)
PoistaTilaus sisään =)
Poista