Perusohjetta olen käyttänyt ennenkin, se on peräisin Kotilieden sivuilta ja täällä varioin sitä M&M's karkeilla. Nyt mausteena on valkosuklaata ja pekaanipähkinöitä, joita myös näytti kertyneen tuonne kaapin perälle. Sen kondensoidun maidon kaveriksi...
Valkosuklaa-pekaanipähkinäkeksit
150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 2,5 dl sattumia (eli tässä tapauksessa valkosuklaata ja pekaanipähkinöitä)
Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi rouhitut sattumat.
Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla, nostele ruokalusikalla taikinasta nokareita pellille. Paista noin 200 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes kakkuset ovat kauniin vaaleanruskeita ja kypsiä myös pohjasta. Paistoin isohkoja kakkusia vain kymmenisen minuuttia. Näin ne jäivät vähän sitkeiksi ja meheviksi sisältä.
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 2,5 dl sattumia (eli tässä tapauksessa valkosuklaata ja pekaanipähkinöitä)
Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi rouhitut sattumat.
Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla, nostele ruokalusikalla taikinasta nokareita pellille. Paista noin 200 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes kakkuset ovat kauniin vaaleanruskeita ja kypsiä myös pohjasta. Paistoin isohkoja kakkusia vain kymmenisen minuuttia. Näin ne jäivät vähän sitkeiksi ja meheviksi sisältä.
Tätä kyllä pitää kokeilla ehdottomasti laktoosittomana versiona. Voisin laittaa tummaa suklaata valkosuklaan tilalle.
VastaaPoistaTumma suklaa sopii tähän oikein hyvin, nimimerkillä "kokemusta on" :o) Kävin muuten saman tien vastavierailulla hienossa blogissasi, ja tulen varmasti uudestaan!
PoistaNami nami näyttää hyvältä! Mä olen myös kovasti perso tällaisille kekseille!
VastaaPoistaTäytyykin tehdä näitä joku kerta kunhan treffataan!
PoistaVoi kun näyttää hyvältä, tulee kyllä täälläkin jossain vaiheessa kokeiltua , nam :)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla, ja paljon sattumia sekaan!
Poista