Varmaan joku muukin kuin minä miettii joulutervehdyksiä naapureille, päiväkodin väelle tai ystäville. Olen yrittänyt linjata joulutervehdyksiä mahdollisimman usein niin, että ne ovat syötäviä, juotavia tai kuihtuvia (ja mielellään siis kompostoituvia). Ja sitten tietty joillekin lipsuu jotain kivaa ja nättiä omatekoista. Sorisori, ei tarvitse säästää eikä ainakaan pitää missään näkyvillä.
Sen verran alkoi taas aika ja huvitus loppumetreillä hävitä, että pyörittelin vain osan kuulista suklaassa ja piparimuruissa. Suklaan kanssa sotkeminen oli ärsyttävää, koska sula suklaa valui iloisesti sinne piparimurujen sekaan. Hyviä tuli ilman suklaatakin, jopa pikkuisen parempia.
Piparkakkukuulat
(Ohje Maku 7/2013)
n. 35 kpl
150 g piparkakkuja (valitse maidoton ja munaton, jos haluat allergisille sopivia)
150 g mantelimassaa
100 g voita (tai maidotonta margariinia)
1 dl (noin 40 g) mantelijauhetta
Pinnalle:
100 g piparkakkuja
200 g tummaa suklaata (tarkista tarvittaessa maidottomuus)
Jauha piparkakut, mantelimassa, kylmä margariini ja mantelijauhe tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Jauha pinnalle tarvittavat piparkakut hienoksi. Kaada murut lautaselle. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Kieritä palloset kahden haarukan avulla suklaassa ja sen jälkeen piparijauheessa. Nosta kuulat lautasella kylmään. Anna jähmettyä vähintään tunti. Säilytä kuulat jääkaapissa tiiviissä rasiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti