Erityisesti lihaliemen kanssa touhutessa kannattaa satsata laadukkaaseen lihaan. Lisäksi on syytä paloitella liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön odottamaan. Kylmäs liha ei pelitä tässä(kään) hommassa.
Hyvä kastike kruunaa makuelämyksen. Meillä oli ihan kaupan valmista chilimajoneesia. Jos liha kypsennetään öljyssä, pöytään kannattaa varata myös suola- ja pippurimyllyt ja vaikka joku muukin maustemylly.
Itämainen lihafondue
(ohje: Maku)
Ainekset:
1 kg naudan sisäfileetä
200 g herkkusieniä
400 g parsakaalia
1 punainen paprika
Liemi:
17 dl vettä
3 rkl kalakastiketta
3/4 dl makeaa chilikastiketta
1 limetti
15 g inkivääriä
1 kokonainen valkosipuli (yksikyntinen)
2 rkl tuoretta korianteria
Leikkaa naudan filee ohuiksi
viipaleiksi. Levitä ohuet fileeviipaleet vähän limittäin
lautaselle. Nuiji viipaleita tarvittaessa ohuemmiksi. Puhdista
kasvikset ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi.
Ryhmittele vadeille. Mittaa vesi kattilaan. Lisää
kalakastike ja makea chilikastike. Jos haluat, voit silputa mukaan myös
vähän tuoretta chilipalkoa. Pese limetti huolellisesti ja leikkaa siitä
puolet viipaleiksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu. Lisää
viipaleet ja mehu kattilaan. Kuori inkivääri ja leikkaa muutama lastu
liemeen. Kuori ja viipaloi myös valkosipuli. Lisää vielä korianterit, kiehauta ja tarkista maku
maistamalla. Fondueliemi saa tuntua melko mausteiselta ja
suolaiselta.
Siivilöi liemi fonduepataan ja nosta se pöytään liekin päälle. Kypsennä liha- ja kasvispaloja haarukassa kuumassa liemessä. Tapanani on kypsentää ensin useampi pala ja sitten syödä annosta kaikessa rauhassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti