Hirmuinen himo sitruksiin iskee yleensä heti joulun jälkeen. Sitruunaa ja limeä leivontaan, appelsiinia välipalaksi. Appelsiinimarmeladiakin meinasin vähän keitellä. Key lime pie oli uudenvuoden nyyttäreiden vieminen, siksi kuva on noin hämärä. Tein tällä kertaa tuollaisen matalan piirakan, joskus olen samalla ohjeella värkännyt vähän korkeamman kakun.
Key lime pie kannattaa tarjoilla kermavaahdon kanssa. Minä olin ajatellut sen olevan erikseen, mutta pienen äksidentin jälkeen levittelin kerman suosiolla piirakan päälle.
Key Lime Pie
Pohja:
200 g digestivekeksejä
80 g voita
Täyte:
7 keltuaista
2 tlk kondensoitua maitoa
1,5 rkl vastapuristettua limemehua (5-6 limeä)
reilu 1 rkl raastettua limen kuorta
Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään
ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista
10 minuuttia 150 asteessa uunin keskitasolla.
Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi. Lisää
kondensoitu maito ja jatka vatkaamista kunnes täyte hieman sakenee.
Lisä limemehu ja raastettu kuori, sekoita ja kaada piirasvuokaan. Paista
uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.
Ja tässä kuva siitä äksidentistä. Olen pikkuisen suurpiirteinen keittiön kaappien järjestyksen kanssa
(tosin sittemmin skarppasin vähän). Kaivoin kaapista vaniljasokeria ja
samalla tipautin nonparellipurkin piirakkaan. Miestä tämä pyrki jostain syystä hymyilyttämään. Hän suurena keittöennustajana oli kuulemma niiiin nähnyt tämän tapahtuvan....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti