Tänä vuonna laskiainen ja Runebergin päivä ovat kätevästi sopivan kaukana toisistaan. En nimittäin vieläkään pysty arvioimaan kumpi minusta on parempaa. Juuri nyt tuntuu siltä, että laskiaispulla olisi ykkönen, mutta tunne saattaa johtua äskeisistä leivontasulkeisista. Jouduin syömään pari epäonnistunutta kappaletta ja sitten tekemään toisen satsin. Enhän mitenkään saata viedä töihin mitään epäkuranttia. Ja jos meitä on paikalla n. 20, niin 19 torttua on kyllä aivan liian vähän.
Vinkki! Hillo ja sokerikuorrute kannattaa pursottaa vaikka muovipussilla, tulee tosi paljon siistimpää jälkeä kuin lusikoiden kanssa sohiessa.
Runebergintortut
ohje: Suosikkikirjani Kotiruoka (Otava), tosin pikkuisen sitruunalla ja kardemummalla tuunattuna
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl jauhettua mantelia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja ja piparin muruja (laitoin n. 1 dl ja 0,5 dl piparin muruja)
1 tl kardemummaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Koristeluun:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
noin 1/2 rkl vettä
Vaahdota
pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää
raastettu sitruunan kuori (muista pestä sitruuna huolella). Lisää
kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Jaa
taikina pellille
paperisiin tai voideltuihin leivosvuokiin (minä käytin tällä kertaa silikonista minimuffinssivuokaa). Täytä vuoista 2/3. Paista pieniä torttuja 200
asteen lämmössä noin 15 minuuttia, isoja 180 asteessa noin 35-40
minuuttia.
Kostuta halutessasi punssin, veden ja sokerin seoksella. Koristele
jäähtyneet tortut. Lisää päälle reilu nokare vadelmahilloa. Sekoita
tomusokeriin vettä niin, että saat
paksun tahnan. Pursota tai valuta kuorrutusta renkaaksi vadelmahillon
ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti