Itse tehty mantelimassa lisää laskiaispulliin kivasti kotoisaa, vähän rouheista fiilistä ja homma on oikeasti tosi helppoa. Surrur ja homma on viidessä minuutissa valmista.
Ohjeita löytyy runsaasti, katsoin mallia Kodin Kuvalehdeltä.
Mantelimassa
100 g manteleita (kuorittuna tai kuorineen)
n. 1 dl sokeria
1 rkl vettä
(tippa karvasmanteliöljyä)
Surauta mantelit sähköisellä leikkurilla tai monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Lisää sokeri. Jatka
jauhamista kolmisen minuuttia. Lisää vesi ja mausta halutessasi
karvasmanteliaromilla: muutama tippa riittää. Aja vielä koneella hetki,
jotta seoksesta tulee tasainen. Anna kovettua kylmässä.
Tein tällä kertaa ihan pikkuruisia laskiaispullia. Siinä oli vähän näpertelyä, mutta oli kyllä vaivan arvoista. Nämä olivat tosi suloisia.
Hienosta mantelimassasta johtuen en alkanut kovertaa näitä minipullia ja sekoittamaa pullaa mantelimassaan. Mutta jos moinen täyte kiinnostaa, niin siitä voi lukea lisää vanhasta jutustani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti