Kesäkurpitsaleipäset
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 dl kesäkurpitsaraastetta
2 rkl öljyä
1 pss kuivahiivaa
noin 7 dl sämpyläjauhoja (minä käytin täysjyvävehnäjauhoja, koska muuta ei ollut...)
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, siirappi ja huoneenlämpöinen kesäkurpitsaraaste. Lisää öljy. Sekoita kuivahiiva osaan sämpyläjauhoista ja lisää nesteeseen. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 40 min. Kumoa kohonnut taikina pellille leivinpaperille. Taputtele jauhoisin käsin tasaiseksi. Anna kohota vielä vartin verran. Pistele haarukalla. Jaa leivinpyörällä kevyesti ruutuihin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti