Omenahillo
n. 2 kg omenoita (kuorimisen ja siemenkotien poistamisen jälkeen pitäisi jäädä n. 1 kg)
500 g hillosokeria
1 limen kuori
1 limen puristettu mehu
(kanelitanko)
Huuhtele ja kuori omenat. Poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Pese lime huolellisesti ja kuori siitä reilu pätkä kuorta perunankuorimaveitsellä. Lisää kattilaan limen mehu, omenakuutiot ja sokeri. Lisää joukkoon myös limen kuori ja halutessasi kanelitanko. Kuumenna ja sekoittele muutaman kerran varovasti. Anna hillon kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Poista limen kuori ja kanelitanko.
Purkita hillo kuumana kuumiin (pidän purkit aina uunissa, 100 asteen lämmössä), puhtaisiin purkkeihin. Täytä purkit mahdollisimman täyteen. Kierrä myös kannet kiinni kuumina. Kannet upotan kiehuvaan veteen ennen purkkien sulkemista. Hillo säilyy parhaiten pimeässä ja viileässä.
Tää oli nannaa! Mulla tosin ei mennyt hillonkeittely niinku Strömsössä =)
VastaaPoistaNo ei mennyt mullakaan, pikkuapulaiset eivät olleet hillonkeittelytuulella...
PoistaMaistui hyvältä sekä uunipuuron kaverina että viikonlopun lettukesteillä. Nam ja kiitos!:)
VastaaPoistaUunipuuro onkin hyvä idea, alkaa jo olla ihan uunipuurokelit!
Poista